Edellinen Seuraava

Vertaistuki

Tukea on tarjolla lähes kaikkiin elämässä kohdattuihin tilanteisiin ja elämän mukana tulleisiin haasteisiin. Akuutin haittoja tuottaneen ongelman ratkaisemisen, poistumisen tai lieventymisen myötä elämä käynnistyy uudelleen. Vertaistuesta saa apua elämän jatkamisessa, sen jokaisessa vaiheessa.

Vertaistuki voi olla välttämätöntä

Monet pitävät vertaistukea itselleen välttämättömänä, jotta voivat myös pitää saavuttamansa tasapainon eli säilyttää kuntoutumisensa. Vertaistuen käyttömäärä riippuu henkilön omasta henkilökohtaisesta tarpeesta ja elämäntilanteesta. Toiset käyvät vertaistukiryhmissä, kunnes saavat elämänsä takaisin raiteilleen ja vakiinnutettua. Monet vähentävät asteittain ryhmissä käyntiä muiden elämän asioiden ottaessa tilaa arjesta. Toiset jatkavat ryhmissä käyntiä säännöllisesti tai käyvät edelleen niissä paljon.

Kestävä pohja toipumiselle

Pitkään jatkunut haitallisten toimintatapojen toteuttaminen on vaikuttanut omaan elämään sekä identiteettiin. Vertaistuki auttaa tunnistamaan omassa itsessä haitallisen toiminnan vaurioittamia osat. Muilta saatu myötätunto ja ymmärrys auttavat kipeiden kokemusten hyväksymisessä. Samaistuminen ja yhteenkuuluvuus antavat kestävän pohjan pysyvälle elämänmuutokselle.