Edellinen Seuraava
1

Tervetuloa mukaan!

Kuvassa hahmo jonka hiuksissa näkyy tähtiä ja avaruus toivottaa tervetulleeksi UNTO-sivustolle.

Olet tullut tälle sivustolle todennäköisesti sinun työ- ja toimintakykyäsi tukevan ammattilaisen suosituksesta. Voit aloittaa tähän sivustoon tutustumisen ihan vain selailemalla sen ensin läpi. Huomaat, että tarjolla on hyvin erilaista tietoa: laeista, päihteistä, toimintakyvystä, omien tunteiden tunnistamisesta, asioiden puheeksiottamisesta, ihmisoikeuksista ja sinun omien arvojen tarkastelusta. Lisäksi huomaat, että sivuilla on tarjolla erilaisia pohdintatehtäviä, joita voit miettiä sekä itseksesi että muiden kanssa.

Usein sanotaan, että 'Alku aina hankalaa', ja se on viisaasti sanottu. Tämäkin sivusto haastaa sinut pohtimaan monia, myös vaikeita asioita, joiden käsittely auttaa sinua kuitenkin etenemään omalla polullasi. Onkin hyvä, jos käytät sivustoa usein ja vain 'pala' kerrallaan. Saat arkeesi tukea ja pohdittavaa itsenäisesti, ohjaajan kanssa kahdestaan tai työkavereittesi kanssa.

Olet elämänvaiheessa, jossa kohtaat monia haasteita, mutta et ole yksin. Sosiaalisen työllistämisen, esimerkiksi kuntouttavan työtoiminnan omassa yksikössäsi sinulla ovat tukena yksikön vetäjä, ohjaajat ja omat työkaverisi. Olisi hienoa jos sinä ja kollegasi saisitte tästä sivustosta teille hyviä keskustelunaiheita ja välittämisen mallia. Meillä kaikilla on tilaa kehittyä. Miksi et aloittaisi jo tänään ja kannustaisi siihen myös muita?