Edellinen Seuraava
12

Luova hautomo

Kuvassa henkilö syleilee karvaisilla käsillään sylissään pitelemiään kolmea kananmunaa.

Luovuus on ainutlaatuista, sillä jokainen meistä on luova jollain tavalla ja jollain saralla. Luovuus voi olla arjessa näkyvää näppäryyttä tai pitkän ajan kuluessa, oman osaamisen karttuessa hankittua tietoa ja taitoa. Omia luovuuden taitoja voi harjaannuttaa ja jalostaa minkä ikäisenä tahansa.

Luovuus ei rajoitu myöskään kieleen tai kulttuuriin. Luovuus voi syntyä yksin tai yhdessä, monenlaisten ihmisten ajatusten, kykyjen ja osaamisen kautta. On ehkä helpompi lähteä miettimään luovuutta jonkun toisen kanssa, kuten ystävän, työkaverin tai tuetun työn ammattilaisen kanssa. Jokainen näkee luovuuden hiukan eri tavalla. Luovuutta voi hoitaa olemalla utelias, lukemalla ja keskustelemalla erilaisten ihmisten kanssa. Voit pohtia yksin, työkaverisi tai tuetun työn ammattilaisen kanssa, mikä on sinulle luontaisin tapa ilmaista omaa luovuuttasi juuri tässä elämänvaiheessa. Se voi olla musiikki, maalaaminen, kirjoittaminen, valokuvaaminen, rakentelu, askartelu tai vaikkapa eläimen hoito tai ystävän tukeminen. Mielikuvitus on luovuuden polttoainetta!

Jakamalla oman tuotoksesi tuet myös muita. Voit lähettää meille tietoa tarinastasi tai muusta luovasta tuotoksestasi sivun alalaidassa olevan Anna palautetta -laatikon kautta. Lahjoita oma tuotoksesi yhteiseen hyvään, Unto-sivuilla julkaistavaksi, niin ilahdutat sosiaalisen työllistämisen elämänvaiheessa olevia. Autamme sinua saamaan luovan tuotoksesi sivuillemme - se voi olla vaikka valokuva, teksti, podcast, video, äänitallenne...

Vähitellen

Mä painan pääni alas

voi kun joku halais

ja uskoo mulle valais

huomiseen.

 

Mä istun miettimässä

elämä on nyt ja tässä

ja tartun tilaisuuteen.

 

Mullakin on ihmisarvo

mäkin haluun uutta kokee

olla osa suurempaa.

 

Saanko kasvaa unelmiin

niistä totta tehdä vois

enkä eksyis polulta pois.

 

Päivästä voi tulla parempi

kun luottaa ja on varmempi

kohtaamaan ja kokemaan.

 

Enää en oo yksin

kuljemme vieretyksin

uusin voimin uuteen päivään

elämänvaiheeseen jännittävään.

 

Unelmista totta

sanottiin mulle jotta

nousisin siivilleen.

En pelkää enää tulevaisuutta

kun oon saanut rohkeutta

päivään huomiseen.

 

Taakse jätän entisen

löysin uuden yhteisön

olen osa suurempaa.

 

Tehtävä on kuin luotu mulle

usein niin unohdetulle

rytmiä saan elämään.

 

Unelmista totta…

-PH