1. Tervetuloa mukaan!

Mikähän sivusto tämä on ja miksi minun pitäsi siihen tutustua? Jos tämä kysymys herää, olet oikean asian äärellä, koska olet saanut tästä vinkin omalta ohjaajaltasi. Täältä löydät osin tuttua, osin uutta tietoa siitä, miten edistät omaa hyvinvointiasi sekä työ- ja toimintakykyäsi. Saat roppakaupalla tietoa ja pohdittavaa, miten rakennat juuri sinun elämääsi eteenpäin, yhdessä työkavereiden, ohjaajien ja läheistesi kanssa. Jos kaipaat tukea sivuston käyttöön, pyydä apua ohjaajaltasi tai työkavereiltasi.

Tämä sivusto on vielä kehitysversio, jonka täydentämiseen tarvitsemme sinun apuasi. Mitä sinä haluaisit löytää tältä sivulta ja millaisia tehtäviä sinne toivoisit? Keräämme ideoita erikseen ja voit myös "äänestää" sivun alalaidassa olevilla painikkeilla (vielä työn alla). Tervetuloa mukaan!

Voit aloittaa tähän sivustoon tutustumisen ihan vain selailemalla sen ensin läpi. Huomaaat, että tarjolla on hyvin erilaista tietoa: laeista, päihteistä, toimintakyvystä, omien tunteiden tunnistamisesta, asioiden puheeksiottamisesta, ihmisoikeuksista ja sinun omien arvojen tarkastelusta. Lisäksi huomaat, että sivuilla on tarjolla erilaisia pohdintatehtäviä, joita voit miettiä seä itseksesi että muiden kanssa. Sinun on myös hyvä tietää, että sinun ohjaajillasi on käytettävissään samat tiedot ja lisäksi vielä ammatillista tietoa ohjaamistyön toteuttamiseen. 

Usein sanotaan, että 'Alku aina hankalaa', ja se on viisaasti sanottu. Tämäkin sivusto haastaa sinut pohtimaan monia, myös vaikeita asioita, joiden käsittely auttaa sinua kuitenkin etenemään omalla polullasi. Onkin hyvä, jos käytät sivustoa usein ja vain 'pala' kerrallaan. Saat arkeesi tukea ja pohdittavaa itsenäisesti, ohjaajan kanssa kahdestaan tai työkavereittesi kanssa.

Olet elämänvaiheessa, jossa kohtaat monia haasteita, mutta et ole yksin. Sosiaalisen työllistämisen, esimerkiksi kuntouttavan työtoiminnan omassa yksikössäsi sinulla ovat tukena yksikön vetäjä, ohjaajat ja omat työkaverisi. Olisi hienoa jos sinä ja kollegasi saisitte tästä sivustosta teille hyviä keskustelunaiheita ja välittämisen mallia. Meillä kaikilla on tilaa kehittyä. Miksi et aloittaisi jo tänään ja kannustaisi siihen myös muita?